Proiectare si Executie Imobil cu 3 Locuinte, P+1E+M, Berceni.

  • Denumirea obiectivului de investiţie:Proiectare si Executie Imobil cu 3 Locuinte, P+1E+M, Berceni.
  • Amplasament: str. Marasesti, Com. Berceni
  • Categoria de importanta: C - NORMALA
  • Beneficiar:Avera Engineering SRL
_

Descriere Lucrari

Descriere Imobil

Imobil cu trei Locuinte P+1E+M

Functiunile Imobilului

  • Parter: spatii de odihna (camera de zi), bucatarie, spatiu tehnic, grup sanitar, terasa;
  • Etaj 1: dormitoare, grup sanitar, terase,
  • Mansarda: dormitoare, spatii de depozitare, terase,

Descriera structurii

  • Infrastructura:

Infrastructura este compusa din elemente structurale orizontale (fundatii continue pe ambele directii cu grinzi de fundare si pardoseala). Toate elementele structurale sunt din beton armat turnat monolit.

Structura de fundare este alcatuita din fundatii continue pe ambele directii cu grinzi de legatura pentru intreaga structura a cladirii. Fundatiile sunt compuse dintro talpa cu dimensiunile in sectiune de 60cm x 50 cm din beton simplu peste care sunt amplasate grinzile de fundare (cuzineti armati) cu dimensiuni in sectine de 65cm x 30cm din beton armat. Fundatiile sunt armate doar cu bare de armatura avand dimetre cuprinse intre Φ8 si Φ12, calitate otel BST500 si sunt amplasate pe un strat de beton de egalizare de 5cm grosime.

  • Suprastructura:

Structura este alcatuita dintr-un planseu din beton armat, centuri si stalpisori de compartimentare, grinzi si stalpi de rezistenta.

Grinzile si centurile din beton au diverse sectiuni (25x40cm si 25x25cm) sunt armate cu bare longitudinale si etrieri de calitate BST500. Grinzile sunt armate la partea inferioara cu bare continue si pe reazeme sunt prevazuti calareti. Grinzile prezinta indesiri ale etrierilor pentru zonele potential plastice.

Stalpii din suprastructura si stalpisorii de comparimentare au diverse sectiuni (25x25cm, 25x40cm si L40CM). Armarea stalpilor este formata din bare longitudinale Φ14, si din armatura transversala cu etrieri Φ8/10 oţel de calitate BST500. Stalpii prezinta indesiri ale etrierilor pentru zonele potential plastice.

Inchiderile perimetrale sunt realizate din zidarie portanta cu grosimea de 25 cm. Este recomandata montarea peretilor de zidarie neportanta inainte de turnarea stalpilor de beton armat. In acest fel se poate asigura confinarea peretilor de zidarie in ochiurile cadrelor din beton armat.

  • Acoperisul

Acoperisul este de tip sarpanta din lemn cu ungiuri de inclinare 50% si 75%. Elementele din lemn cu rol structural sunt formate din popi pe care sprijina panele de coama. Sarpanta acoperisului este formata din capriori si din pane de coama.

Capriorii sprijina la partea inferioara pe cosoroabe, iar la partea superioara reazema pe panele de coama.

Cosoroabele sunt amplasate perimetral pe grinzile din beton armat si sunt prinse de acestea prin otel beton diametru 6mm/50cm inglobate in grinzi inca din faza de armare sau cu piese metalice de imbinare post instalate.

Popii sunt sprijiniti pe talpi din lemn pentru o pozitionare corecta in raport cu dimensiunile sarpantei cat si pentru distribuirea uniforma a eforturilor.

LucrariLucrari 2020

astfel:  Parter (hniv=2.90mBerceniCladirea avand doua deschideri pe directie transversala (o deschidere de 1.45m si o deschidere se 3.80m) si noua travei pe directia longitudinala (doua travei de 3.00mdoua travei de 2.80mhpl=15cm)  Etaj 1 (hniv=2.90mhpl=15cm)  Mansardaiar in elevatieo travee de 2.90m si o travee 3.20m). Forma in plan este dreptughiularaP+1E+MProiectare si Executie Imobil cu 3 Locuinteregulata cu dimesiuni de 27.70m x 5.50mstructura are 3 niveluri (P+1E+M)Structura de rezistenta a cladirii este conceputa in solutie de cadre spatiale din beton armat monolit cu zidarie portantatrei travei de 2.45m