LOCUINTA P+1E, IMPREJMUIRE TEREN SI UTILITATI

constructie casa
constructie vila
  • Denumirea obiectivului de investiţie: LOCUINTA P+1E, IMPREJMUIRE TEREN SI UTILITATI
  • Amplasament:Jud. Ilfov, com. Mogosoaia, parcela 433/4, tarlaua 145, nr. cadastral 770/6, CF 52091
  • Categoria de importanta a constructiei :"D ", conform HGR 766/1997
  • Beneficiar:DAISA CORINA - VIOLETA
_

Descriere proiect

Infrastructura:
Infrastructura este compusa din elemente structurale de fundare: continue formate din talpa si cuzinet din beton armat si pardoseala. Structura de fundare pentru subsolul partial este de tip radier general. Toate elementele structurale sunt din beton armat turnat monolit.
Structura de fundare este alcatuita din fundatii continue pentru intreaga structura a cladirii. Fundatiile continue sunt amplasate pe cele doua directii principale ale cladirii, cu dimensiunile pentru talpa de 60x40cm si pentru cuzinet 1.00×30. Fundatiile continue sunt armate doar a partea cu bare longitudinale Φ10-Φ14 si sunt amplasate pe un strat de beton de egalizare de 5cm grosime.

Suprastructura:
Structura este alcatuita dintr-un planseu din beton, centuri si stalpisori de compartimentare, grinzi si stalpi de rezistenta.
Grinzile si centurile din beton au diverse sectiuni (25x40cm, 25x35cm si 25x30cm) sunt armate cu bare longitudinale si etrieri de calitate BST500. Grinzile sunt armate la partea inferioara cu bare continue si pe reazeme sunt prevazuti calareti. Grinzile prezinta indesiri ale etrierilor pentru zonele potential plastice.
Stalpii din suprastructura si stalpisorii de comparimentare au diverse sectiuni (25×25 cm 25x40cm, L40). Armarea stalpilor este formata din bare longitudinale Φ12, Φ14 si din armatura transversala cu etrieri Φ8/10 oţel de calitate BST500. Stalpii prezinta indesiri ale etrierilor pentru zonele potential plastice.
Inchiderile perimetrale sunt realizate din zidarie neportanta cu grosimea de 25 cm. Este recomandata montarea peretilor de zidarie neportanta inainte de turnarea stalpilor de beton armat. In acest fel se poate asigura confinarea peretilor de zidarie in ochiurile cadrelor
(stalpi si grinzi) din beton armat.

Acoperisul
Acoperisul este de tip sarpanta din lemn in patru ape cu ungiuri de inclinare 24.90%. Elementele din lemn cu rol structural sunt formate din popi pe care sprijina panele de coama. Sarpanta acoperisului este formata din capriori si din pane de coama.
Capriorii sprijina la partea inferioara pe cosoroabe, iar la partea superioara reazema pe panele de coama.
Cosoroabele sunt amplasate perimetral pe grinzile din beton armat si sunt prinse de acestea prin otel beton 6/50cm inglobate in grinzi inca din faza de armare sau cu piese metalice de imbinare post instalate.
Popii sunt sprijiniti pe talpi din lemn pentru o pozitionare corecta in raport cu dimensiunile sarpantei cat si pentru distribuirea uniforma a eforturilor.
Conform “Normativ privind proiectarea constructiilor din lemn” – NP 005-03 si Eurocod “Proiectarea structurilor din lemn” – SR EN 1995-1-1, constructia se incadraza in “Clasa 1 de exploatare”, caracterizata prin umiditatea continuta de materilul lemnos corespunzatoare unei temperaturi θ=20±2°C si a unei umiditati relative ale aerului i=65%. Umiditatea de echilibru a lemnului nu va depasi 12%.
Materialul lemnos folosit si exigentele tratamentului de protectie aplicat, indeplinescurmatoarele conditii cumulate:
• protectie impotriva rezistentei la foc respectand “Norme tehnice privind ignifugarea materialelor combustibile din lemn si textile utilizate in constructii” – C58-1996.
• materialul lemnos se incadreaza in “Clasa de risc I” (sub adapost) privind masurile de protectie chimica, conform NP 005-03.
Pe tot parcursul execuţiei lucrărilor de suprastructura şi după aceea pe tot parcursul execuţiei de construcţii montaj se vor respecta normele de securitate si sanatate in munca si normele de securitate la incendiu, precum si instrucţiunile de urmărire curentă

proiecte1