Construire 2 locuinte P+1E,Put,Fosa, imprejmuire teren

proiectare case
  • Denumirea obiectivului de investiţie: Construire 2 locuinte P+1E,Put,Fosa, imprejmuire teren
  • Amplasament:jud. Ilfov, Berceni, T7,P 22/4/1, lot 14, nr. cad. 59146
  • Categoria de importanta: D
  • Beneficiar: Sima Marian-Gabriel
_

Descriere proiect

Structura de rezistenta este alcatuita din pereti de zidarie portanta pe ambele directii. Zidarie este confinata prin intermediul stalpisorilor si a centurilor de beton armat.
Forma in plan este dreptunghiulara, regulata, avand urmatoarele dimesiuni : 12.15m x 11.80m, iar in elevatie, structura are 1 nivel (P+1E).
Parter (hniv=2.80m, hpl=13.0cm)
Etaj 1 (hniv=2.80m);
Infrastructura
Infrastructura este compusa din elemente structurale de fundare de tip grinzi continue sub forma de “T” intors. Toate elementele structurale sunt din beton armat turnat monolit.
Fundatiile sunt amplasate pe un strat de beton de egalizare C8/10, de 10 cm grosime. Calitatea armaturii pentru toate elementele din infrastructura este S500.
Suprastructura
Structura este alcatuita din pereti de zidarie portanti si elemente de confinare a zidariei (stalpisori si centuri), rigidizate cu ajutorul planseelor din beton armat cu dimensiunea de 13cm.
Grosimea planseului a fost determinata pentru aceasta structura din urmatoarele conditii:
• Conditii de izolare fonica
• Conditii de rigiditate
• Conditii geometrice
Golurile necesare trecerii traseelor tehnologice sunt bordate in grosimea planseului cu bare de armatura suplimentara care au rolul de a disipa concentrarile de eforturi.
Centurile din beton au diverse sectiuni (25x45cm si 25x25xm) sunt armate cu bare
longitudinale si etrieri de calitate BST500. Grinzile sunt armate la partea inferioara cu bare continue si pe reazeme sunt prevazuti calareti. Grinzile prezinta indesiri ale etrierilor pentru zonele potential plastice.
Stalpisorii din suprastructura au dimensiunea de 25x25cm si 25x40cm. Armarea stalpisorilor este formata din bare longitudinale Φ14-Φ16 si din armatura transversala cu etrieri Φ8/10 si armare oţel de calitate BST500. Stalpii prezinta indesiri ale etrierilor pentru zonele potential plastice.
Inchiderile perimetrale sunt realizate din zidarie portanta cu grosimea de 25 cm. Este recomandata ca montarea peretilor de zidarie neportanta sa se faca inainte de turnarea stalpilor de beton armat.
De asemenea este recomandat ca turnarea stalpisorilor din beton armat sa se fac in strepii zidarie si de asemenea turnarea centurilor de beton armat sa se realizeze dupa montarea peretilor de zidarie, astfel incat sa existe conlucrare intre beton armat si zidarie.
Caracteristici materiale
Betonul de egalizare are clasa C8/10 (B150) avand clasa de agresivitate X0.
Betonul turnat in elementele Infrastructurii are clasa C16/20 iar betonul turnat in elementele suprastructurii are clasa C20/25 (B350) cu clasa de agresivitate XC2, conform NE012-1/2007. Armatura folosita: S500 clasa de ductilitate C.
Acoperisul:
Acoperisul este de tip sarpanta din lemn .Elementele din lemn cu rol structural sunt formatedin popi pe care sprijina panele de coama. Sarpanta acoperisului este formata din capriori si din pane de coama.
Capriorii sprijina la partea inferioara pe cosoroabe, iar la partea superioara reazema pe panele de coama.
Cosoroabele sunt amplasate perimetral pe grinzile din beton armat si sunt prinse de acestea prin otel beton 6/50cm inglobate in grinzi inca din faza de armare sau cu piese metalice de imbinare post instalate.
Popii sunt sprijiniti pe talpi din lemn pentru o pozitionare corecta in raport cu dimensiunile sarpantei cat si pentru distribuirea uniforma a eforturilor.
Conform “Normativ privind proiectarea constructiilor din lemn” – NP 005-03 si Eurocod “Proiectarea structurilor din lemn” – SR EN 1995-1-1, constructia se incadraza in “Clasa 1 de exploatare”, caracterizata prin umiditatea continuta de materilul lemnos corespunzatoare unei temperaturi θ=20±2°C si a unei umiditati relative ale aerului i=65%. Umiditatea de echilibru a lemnului nu va depasi 12%.
Materialul lemnos folosit si exigentele tratamentului de protectie aplicat, indeplinesc
urmatoarele conditii cumulate:
• protectie impotriva rezistentei la foc respectand “Norme tehnice privind ignifugarea
materialelor combustibile din lemn si textile utilizate in constructii” – C58-1996.
• materialul lemnos se incadreaza in “Clasa de risc I” (sub adapost) privind masurile de protectie chimica, conform NP 005-03.
Pe tot parcursul execuţiei lucrărilor de suprastructura şi după aceea pe tot parcursul execuţiei de construcţii montaj se vor respecta normele de securitate si sanatate in munca si normele de securitate la incendiu, precum si instrucţiunile de urmărire curentă.

proiecte1